ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Athens Dental Care
ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Χειρουργική στόματος - Παιδοδοντία
Χειρουργός οδοντίατρος με μετεκπαίδευση στη Γερμανία στη Χειρουργική στόματος και την Εμφυτευματολογία, ασχολείται ιδιαίτερα με τη χειρουργική στόματος και τα εμφυτεύματα. Έχει διατελέσει, επίσης, επιστημονική συνεργάτης στη μεταπτυχιακή κλινική της Παιδοδοντίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
2107293211
Βιογραφικό
Τα πρώτα χρόνια
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (1992). Απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1993-1999) υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. στα δύο πρώτα έτη των σπουδών της. Μετεκπαιδεύτηκε στη Χειρουργική στόματος στη Γναθοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημίου Erlangen Γερμανίας (καθηγητής F.W. Neukam) καθώς και στο χειρουργικό σκέλος της Εμφυτευματολογίας (1999-2000). Διεύρυνε τις γνώσεις της στον τομέα αυτό παρακολουθώντας διετή μετεκπαιδευτικό κύκλο σπουδών που οργάνωσε η Γερμανική Εταιρεία Εμφυτευματολογίας (DGI) στην Ελλάδα (2004-2006). Πήρε την αντίστοιχη πιστοποίηση το 2007 μετά από εξέταση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Έκτοτε παρακολουθεί σεμινάρια, ώστε να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στον τομέα αυτό.
Athens Dental Care
Ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα του οδοντιάτρου από το 2001. Συμμετέχει στο Athens Dental Care από τη δημιουργία του το 2006. Λόγω της εξειδίκευσής της στη χειρουργική στόματος και τα εμφυτεύματα, ασχολείται ιδιαίτερα με αυτόν τον κλάδο αλλά και με όλο το φάσμα οδοντιατρικής έχοντας διαμορφώσει στην πάροδο των χρόνων πολύπλευρη κλινική εμπειρία. Συνεργάζεται με συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων, όποτε η περιπλοκότητα των περιστατικών το απαιτεί. Υπήρξε επί δύο χρόνια (2001-2003) επιστημονική συνεργάτης στη μεταπτυχιακή κλινική της Παιδοδοντίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (καθηγήτρια κα Παπαγιαννούλη). Έτσι υποδέχεται τους μικρούς ασθενείς εφαρμόζοντας τεχνικές και θεραπείες από το χώρο της Παιδοδοντίας.
Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους γεννημένους το 2009 και 2011.
Ειδικότητες

Χειρουργικη Στοματος

Τα πιο συνηθισμένα περιστατικά που εντάσσονται στη Χειρουργική στόματος και αντιμετωπίζονται στο ιατρείο είναι έγκλειστοι και ημιέγκλειστοι φρονιμίτες, έγκλειστα δόντια, υπολείμματα ριζών και περιακρορριζικές κύστεις.

Εμφυτευματα

Με τον όρο εμφυτεύματα εννοούμε τεχνητές ρίζες δοντιού συνήθως από τιτάνιο που τοποθετούνται στο οστό της άνω ή κάτω γνάθου “αντικαθιστώντας” ελλείποντα δόντια.

Παιδοδοντια

Η Παιδοδοντία είναι ο κλάδος της Οδοντιατρικής που ασχολείται με την παρακολούθηση της υγείας και την αντιμετώπιση προβλημάτων της στοματικής κοιλότητας των παιδιών και των εφήβων.
×