ΤΑΤΙΑΝΑ ΓΛΗΝΟΥ

Athens Dental Care
ΤΑΤΙΑΝΑ ΓΛΗΝΟΥ
Περιοδοντολογία - Εμφυτεύματα
Χειρουργός Οδοντίατρος, ειδικευθείσα στην Περιοδοντολογία και την Εμφυτευματολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει, επίσης, επιστημονική συνεργάτης στην κλινική της Περιοδοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
2107293211
Βιογραφικό
Τα πρώτα χρόνια
H Τατιάνα Γληνού γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την απόκτηση του πτυχίου της ως Χειρουργός Οδοντίατρος συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ε.Κ.Π.Α. με εξειδίκευση στην Περιοδοντολογία και την Εμφυτευματολογία.
Athens Dental Care
Έχει διατελέσει επί πενταετίας επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο της Περιοδοντολογίας, ενώ από το 2003 εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας. Από το 2009 ασχολείται αποκλειστικά με την άσκηση της Περιοδοντολογίας και της Εμφυτευματολογίας στο ιδιωτικό της ιατρείο και ως εξωτερική συνεργάτης στο Athens Dental Care.
Δια βίου εκπαίδευση
Από το 1999 μέχρι και σήμερα παρακολουθεί πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων, συμπεριλαμβανομένων Πανελληνίων Οδοντιατρικών Συνεδρίων, σεμιναρίων Περιοδοντολογίας της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας, κλινικών σεμιναρίων, συμποσίων και επιστημονικών ημερίδων της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης, ημερίδων της Ελληνικής Εταιρείας Οστεοενσωματωσης και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, του 1ου Εθνικού και Διεθνούς Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοστοματικών Εφαρμογών Laser, του 1ου και 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Περιοδοντολογίας του Συλλόγου Ελλήνων Περιοδοντολόγων, του 1ου και 2ου Hellenic ITI Congress καθώς και διεθνή συνέδρια (IADR: Annual meeting of International Association for Dental Research- Continental European and Israeli Divisions, Θεσσαλονικη 2007) και Πανευρωπαϊκά συνέδρια Περιοδοντολογίας (Europerio 5, Μαδρίτη, 2006 και Europerio 6, Στοκχόλμη, 2009).
Εθελοντισμός
Έχει εργαστεί εθελοντικά ως οδοντίατρος στο Οδοντιατρικό Τμήμα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Επίσης, στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής διπλωματικής της εργασίας παρείχε περιοδοντική θεραπεία σε νεφροπαθείς ασθενείς που υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση με τεχνητό νεφρό στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.
Ειδικότητες

Περιοδοντολογια

Η Περιοδοντολογία ασχολείται με την αντιμετώπιση των νόσων του περιοδοντίου, δηλαδή των στηρικτικών ιστών που περιβάλλουν τα δόντια. Οι νόσοι των ούλων (ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα) είναι οι κύριες υπεύθυνες για την απώλεια περισσότερων δοντιών από ότι όλα τα άλλα οδοντικά νοσήματα μαζί.

Εμφυτευματα

Με τον όρο εμφυτεύματα εννοούμε τεχνητές ρίζες δοντιού συνήθως από τιτάνιο που τοποθετούνται στο οστό της άνω ή κάτω γνάθου “αντικαθιστώντας” ελλείποντα δόντια.
×