Αορατη Ορθοδοντικη

Athens Dental Care

Αόρατη ορθοδοντική ή ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια αποκαλούμε τη διαδικασία αποκατάστασης ορθοδοντικών ανωμαλιών με τη χρήση λεπτών διαφανών ναρθήκων. Οι νάρθηκες αυτοί τοποθετούνται διαδοχικά στο στόμα και μετακινούν προοδευτικά τα δόντια προς την επιθυμητή θέση. Κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας υψηλή τεχνολογία και λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Είναι η εναλλακτική και περισσότερο αποδεκτή αισθητικά λύση για όσα άτομα -συνήθως ενήλικες- θέλουν να κάνουν ορθοδοντική θεραπεία, αλλά τα κλασικά «σιδεράκια» τους αποθαρρύνουν.

To Athens Dental Care είναι επίσημα πιστοποιημένο ιατρείο εφαρμογής των μεθόδων Αόρατης Ορθοδοντικής με τις τεχνικές Invisalign και Clear Aligner.

 

Πώς γίνεται;

Στην πρώτη επίσκεψη, μετά την κλινική εξέταση, γίνεται λήψη φωτογραφιών, Clear-Correct-127x300ακτινογραφιών και αποτυπωμάτων για τα εκμαγεία μελέτης. Στη συνέχεια, λαμβάνεται η απόφαση από κοινού με τον γιατρό σας για το εάν θέλετε στο επόμενο ραντεβού να ξεκινήσετε άμεσα με την τοποθέτηση του πρώτου νάρθηκα. Διαφορετικά, υπάρχει η δυνατότητα να έχετε στο επόμενο ραντεβού ένα εκμαγείο που θα σας παρουσιάζει τη νέα θέση και σύγκλειση των δοντιών σας, ακριβώς όπως θα είναι μετά το τέλος της ορθοδοντικής θεραπείας. Όταν αποφασίσετε να ξεκινήσετε, κατασκευάζονται οι πρώτοι νάρθηκες, αποκλειστικά για το στόμα και την περίπτωσή σας, με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οι νάρθηκες αυτοί κατασκευάζονται σε εξειδικευμένα οδοντοτεχνικά εργαστήρια, πιστοποιημένα από τις εταιρείες που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο λογισμικό, όπως είναι η Invisalign και η Clear Aligner.

Κατά την έναρξη της θεραπείας, παραλαμβάνετε το πρώτο “set up” (μια συσκευασία με τους πρώτους νάρθηκες), τους οποίους εφαρμόζετε στο στόμα σας και αλλάζετε διαδοχικά ανά εβδομάδα περίπου, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του θεράποντος ιατρού σας. Κάθε ένας νάρθηκας που εφαρμόζετε μετακινεί ελάχιστα τα δόντια σας προς το επιθυμητό αποτέλεσμα κ.ο.κ., μέχρι να φθάσουμε στο χαμόγελο που επιθυμούμε.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακολουθήσετε σχετικές τηλεοπτικές συνεντεύξεις της κυρίας Γιακουμάκη.Πλεονεκτήματα

  • Οι νάρθηκες είναι κατασκευασμένοι από διαφανές υποαλλεργικό ακρυλικό και «συρταρώνουν» στην επιφάνεια των δοντιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι ορατοί από τους συνομιλητές σας, ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα ανεκτοί από εσάς. Έτσι, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα ούτε στην εργασία σας αλλά ούτε και στην κοινωνικότητά σας.
  • Μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και γρήγορα όταν υπάρχει μια σημαντική προσωπική, επαγγελματική ή κοινωνική συνάντηση.
  • Δεν επιβαρύνουν τη στοματική υγιεινή, καθώς μπορούμε να τους αφαιρούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας μετά τα γεύματα, να τους βουρτσίζουμε και να τους καθαρίζουμε με αραιά στοματικά διαλύματα, όπως ακριβώς και τη στοματική μας κοιλότητα για τη διατήρηση ευχάριστης και δροσερής της αναπνοής.
  • Δεν τραυματίζουν τα χείλη και τα ούλα.
  • Η περίοδος προσαρμογής ανέρχεται σε 2-3 24ωρα, κατά τα οποία νιώθετε αφενός μια ελαφριά πίεση στα υπό μετακίνηση δόντια αφετέρου μια ελάχιστη διαφοροποίηση στην ομιλία, κυρίως στα οδοντικά και συριστικά σύμφωνα. Οι όποιες ενοχλήσεις παρέρχονται μετά την πάροδο των 3 ημερών.

Μειονέκτημα

  • Με τους διαφανείς νάρθηκες δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν όλες οι ορθοδοντικές ανωμαλίες. Εν τούτοις, επιτυγχάνονται πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και σε περιστατικά που έχουν μεγάλους συνωστισμούς, αραιοδοντίες κ.ά.

Κόστος
Το κόστος της συγκεκριμένης μεθόδου και για τις 2 γνάθους (άνω και κάτω) κυμαίνεται από 300 έως 3000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα της ορθοδοντικής ανωμαλίας του περιστατικού.

Ενδείξεις

Αποτελούν λύση επιλογής σε συνωστισμούς, σε υποτροπές προηγουμένων ορθοδοντικών θεραπειών, σε μικρές ορθοδοντικές ανωμαλίες και σε κάθε περίπτωση που θα κρίνει μετά τη μελέτη του περιστατικού ο εκπαιδευμένος στη συγκεκριμένη τεχνική γιατρός σας.
×