ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Athens Dental Care

Εισαγωγή

To Athens Dental Care δεσμεύεται να προστατεύει το απόρρητο κάθε επισκέπτη της ιστοσελίδας της. Παρακαλούμε αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου, ώστε να καταλάβετε πώς χρησιμοποιούμε και προστατεύουμε τις προσωπικές πληροφορίες που μας παρέχετε. Οι αναφορές σε αυτήν την πολιτική απορρήτου: στην «Ιστοσελίδα» αναφέρονται στην ιστοσελίδα https://www.athensdentalcare.gr, στο «εμείς», «εμάς», «μας» αφορούν τo  «Athens Dental Care», που εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Μαρασλή 3. Αυτή η πολιτική απορρήτου καλύπτει μόνο τις επεξεργασίες που λαμβάνουν χώρα με την συλλογή δεδομένων μέσω της ως άνω ιστοσελίδας. Άλλες ιστοσελίδες που είναι προσβάσιμες μέσω συνδέσμων στην ιστοσελίδα μας δεν καλύπτονται από αυτήν την πολιτική. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με την παρούσα πολιτική παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@athensdentalcare.gr.

 

Συλλογή και χρήση δεδομένων

Η ιστοσελίδα μας μπορεί να συλλέγει προσωπικά δεδομένα στις ακόλουθες περιπτώσεις: α) όταν ο επισκέπτης / χρήστης εγγράφεται σε οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες εφαρμογές του όπως π.χ. newsletter β) όταν επισκέπτεται τις σελίδες του ή/και εισέρχεται στα τυχόν προωθητικά / διαφημιστικά προγράμματά του και γ) όταν χρησιμοποιεί το περιβάλλον της ιστοσελίδας για να επικοινωνήσει με τo Athens Dental Care. Τα κύρια προσωπικά στοιχεία που είναι δυνατόν να συλλέγονται με τη συναίνεση του επισκέπτη / χρήστη είναι τα εξής: Όνομα  – Επώνυμο –email-Τηλέφωνο -Διεύθυνση -Τ.Κ. –Πόλη- Χώρα- Επάγγελμα- Ηλικία. Παράλληλα, είναι δυνατόν να συλλέγονται, να αποθηκεύονται και να χρησιμοποιούνται και άλλα είδη προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη / χρήστη, που αφορούν μεταξύ άλλων σε πληροφορίες σχετικές με τον υπολογιστή του καθώς και με τις επισκέψεις του, και τη δραστηριότητά του, σε αυτόν τον ιστότοπο ή σε συνδεόμενες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων της δικής του διεύθυνσης IP, της γεωγραφικής του θέσης, του είδους και της έκδοσης του πλοηγού του, του λειτουργικού του συστήματος, της πηγής παραπομπής του, της διάρκειας της επίσκεψής του, των σελίδων που ανέγνωσε και των διαδρόμων πλοήγησης στον ιστότοπο ή σε συνδεόμενες εφαρμογές (περισσότερα σχετικά σε άλλο κεφάλαιο της παρούσας πολιτικής).

Τα συλλεγόμενα δεδομένα χρησιμοποιούνται για τους ακόλουθους σκοπούς:

(α) τη διαχείριση ιστοσελίδας και των εφαρμογών και λειτουργιών της,

(β την εξατομίκευση για κάθε χρήστη της ιστοσελίδας και τις εφαρμογές της,

(γ) εφόσον παρασχεθεί η συγκατάθεση του χρήστη, την αποστολή σε αυτόν ενημερώσεων, ειδοποιήσεων, προωθητικού υλικού και εν γένει νέων όσον αφορά τις δράσεις και τις υπηρεσίες του Athens Dental Care. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο χρήστης θα έχει οποτεδήποτε τη δυνατότητα να ενημερώσει την ιστοσελίδα ότι δεν επιθυμεί πλέον να λαμβάνει τέτοιες ενημερώσεις.

(δ) τη διαχείριση από την ιστοσελίδα ερωτημάτων και επικοινωνιών που προέρχονται από, ή αναφέρονται στους, στους χρήστες της ιστοσελίδας ή των εφαρμογών της, καθώς και τη διατήρηση της ιστοσελίδας αλλά και των εφαρμογών της ασφαλών.

(ε) Τέλος, δεδομένα που συλλέγονται κατά τα ως άνω ενδέχεται να τύχουν επεξεργασίας για σκοπούς στατιστικής, ερμηνείας επισκεψιμότητας, προέλευσης επισκεπτών και προτιμήσεων κοινού κ.ο.κ. Τέτοια επεξεργασία γίνεται μόνο σε αποπροσωποποιημένη βάση, στατιστικής φύσης, κατά τρόπο που να μην είναι πλέον με κανένα τρόπο δυνατή η αναγωγή οποιασδήποτε τέτοιας πληροφορίας σε συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο.

 

Νομική βάση της επεξεργασίας

To Athens Dental Care επεξεργάζεται προσωπικά σας δεδομένα κατά κανόνα κατόπιν δική σας πρωτοβουλίας και στη βάση της συγκατάθεσής σας. Εφόσον η συγκατάθεσή σας αυτή ανακληθεί, όποια τέτοια επεξεργασία θα παύσει. Κατ’ εξαίρεση, επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μπορεί να λαμβάνει χώρα για σκοπούς εξυπηρέτησης εννόμων συμφερόντων της εταιρείας μας.

Σημειώνεται ότι κατ’ εξαίρεση, από το γεγονός της πλοήγησής σας στην ιστοσελίδα συλλέγονται και δεδομένα που είναι απαραίτητα για την διαχείριση και λειτουργία της ιστοσελίδας μας, την ασφάλειά της, καθώς και για την προσωποποίησή της σε σχέση με τον χρήστη. Με την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε την συλλογή και επεξεργασία αυτή. Μέσω των ρυθμίσεων απορρήτου του περιηγητή σας είναι δυνατόν να μπορείτε να προσαρμόσετε αυτή την συλλογή και επεξεργασία.

 

Αποδέκτες δεδομένων

To Athens Dental Care δεν κοινοποιεί με κανέναν τρόπο τα δεδομένα σας και δεν πρόκειται να μεταβιβάσει ή να διαθέσει με οποιονδήποτε τρόπο τα προσωπικά σας δεδομένα και τις πληροφορίες σε θυγατρικές, σε τρίτους, σε εμπορικούς ή επιχειρηματικούς συνεργάτες, χωρίς την πρότερη ενημέρωση και συγκατάθεσή σας, πλην των περιπτώσεων που αναφέρονται στην παρούσα.

Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών /επισκεπτών είναι δυνατόν να διαβιβάζονται σε συνδεδεμένα με αυτό πρόσωπα, εφόσον κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση των σκοπών επεξεργασίας. Με την συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας αποδέχεστε τέτοια διαβίβαση και επεξεργασία. Σε περίπτωση τέτοιας επεξεργασίας ισχύουν οι όροι της παρούσας πολιτικής και διατηρείτε όλα τα δικαιώματα που έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών / επισκεπτών είναι δυνατόν να διαβιβάζονται σε τρίτες εταιρείες (εκτελούσες την επεξεργασία), οι οποίες παρέχουν στο Athens Dental Care υπηρεσίες επικοινωνίας και ενεργούν για λογαριασμό μας. Οι εν λόγω Εταιρίες λαμβάνουν τα ίδια μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων με την Εταιρεία μας και επεξεργάζονται τα δεδομένα μόνο στο πλαίσιο ρητής και έγγραφης εντολής μας. Φροντίζουμε πάντοτε και ελέγχουμε τους συνεργάτες μας ώστε να λαμβάνουν τα ίδια μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων με την Εταιρεία μας κατά τη σχετική επεξεργασία η οποία δύναται να υλοποιηθεί μόνο στο πλαίσιο ρητής και έγγραφης εντολής μας.

To Athens Dental Care μπορεί να κοινοποιεί τέτοια δεδομένα στις δημόσιες αρχές, στα πλαίσια συμμόρφωσης σε νομικές του υποχρεώσεις. Επίσης, ενδέχεται η εταιρεία να αναγκαστεί να κοινοποιήσει δεδομένα σας κατά δεσμευτική εντολή δημοσίων αρχών ή διωκτικών αρχών ή σε συμμόρφωση με δικαστική απόφαση ή ισοδύναμης δεσμευτικότητας πράξη.

 

Χρόνος διατήρησης

Τα δεδομένα τηρούνται για όσο χρόνο είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση του σκοπού της επεξεργασίας και σε κάθε περίπτωση για χρονικό διάστημα κατ’ ανώτατο πέντε (5) ετών, εκτός αν επιβάλλεται διαφορετικός χρόνος τήρησης από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

Τα δεδομένα που αφορούν ερωτήσεις και επικοινωνίες σας θα διατηρούνται για όσο καιρό είναι απαραίτητο για την διεκπεραίωση των αιτημάτων σας και πάντως όχι περισσότερο από ένα (1) έτος.

Τα δεδομένα που αφορούν την εγγραφή σας σε κάποιο newsletter θα διατηρούνται μέχρι να λάβουμε αίτημα απενεργοποίησης της εγγραφής σας.

 

Ειδικότερη ενημέρωση για την χρήση Cookies και την επεξεργασία με αυτοματοποιημένα μέσα

Cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που τοποθετούνται στον υπολογιστή σας από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε. Χρησιμοποιούνται ευρέως για να κάνουν τους ιστότοπους λειτουργικούς ή να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, καθώς και να παρέχουν πληροφορίες στους ιδιοκτήτες της ιστοσελίδες. Μας επιτρέπουν να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης και να έχουμε τρόπο να κατανοήσουμε πώς την χρησιμοποιείτε. Ορισμένα cookies έχουν ήδη οριστεί. Μπορείτε να διαγράψετε και να αποκλείσετε τα cookies, αλλά τμήματα της ιστοσελίδας μας δεν θα λειτουργούν χωρίς αυτά. Με την χρήση της ιστοσελίδας μας αποδέχεστε την χρήση των cookies αυτών.

Χρήση των cookies

Χρησιμοποιούμε cookies στην ιστοσελίδα μας, καθώς είναι πιο εύκολο για εσάς να συνδεθείτε και να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα μας κατά την διάρκεια μελλοντικών επισκέψεων. Επίσης, μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε την κίνηση της ιστοσελίδας μας, να ενισχύσουμε την λειτουργικότητα και να προσαρμόσουμε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας για εσάς. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας να απορρίπτει τα cookies, αλλά αν το κάνετε αυτό μπορεί να μην είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε ορισμένες δυνατότητες της ιστοσελίδας μας.

Τύποι cookies που χρησιμοποιούμε

Όπως και οι περισσότερες μεγάλες ιστοσελίδες, η ιστοσελίδα www.athensdentalcare.com   χρησιμοποιεί session cookies και μόνιμα cookies. Ούτε τα session cookies, ούτε τα μόνιμα cookies συλλέγουν προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες.

Session cookies

Χρησιμοποιούμε τα session cookies, που διαρκούν μόνο για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα και διαγράφονται όταν κλείνετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτά απλά μας επιτρέπουν να διακρίνουμε ότι το ίδιο πρόσωπο κινείται από σελίδα σε σελίδα.

Μόνιμα cookies

Χρησιμοποιούμε ορισμένα μόνιμα cookies. Αυτά παραμένουν στον υπολογιστή σας, αφού έχετε επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας, που σημαίνει ότι η ιστοσελίδα μας μπορεί να θυμηθεί τις ρυθμίσεις σας όταν την ξαναεπισκεφθείτε. Για παράδειγμα «θυμάται» μερικές από τις αναζητήσεις που έχετε κάνει στην ιστοσελίδα μας. Σε αυτήν την περίπτωση ένα μόνιμο cookie παραμένει στον υπολογιστή σας ώστε να μην χρειάζεται να ρωτηθείτε ξάνα όταν επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Τα μόνιμα cookies διαρκούν για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, εκτός αν διαγραφούν. Μερικά από τα cookies ενδέχεται να τοποθετηθούν από συνεργάτες μας για να μας βοηθήσουν στην διαχείριση της online διαφήμισής μας. Αυτά τα cookies μάς δίνουν την δυνατότητα να μαθαίνουμε ποιες διαφημίσεις φέρνουν επισκέπτες στην ιστοσελίδα μας και μας βοηθάνε να διαχειριστούμε τις διαφημιστικές δαπάνες μας, χρησιμοποιώντας μόνο διαφημίσεις και ιστοσελίδες που αποδεικνύονται αποτελεσματικές. Οι πληροφορίες που συλλέγουμε και μοιραζόμαστε είναι ανώνυμες, μη εξατομικεύσιμες και δεν προσδιορίζουν την ταυτότητά σας. Δεν περιέχουν το όνομα σας, την διεύθυνσή σας, τον αριθμό τηλεφώνου ή την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Ομοίως χρησιμοποιούμε το Google analytics για να παρακολουθούμε πόσο δημοφιλής είναι η ιστοσελίδα μας και για να καταγράφουμε τις τάσεις των επισκεπτών της στην πάροδο του χρόνου, όπως για παράδειγμα ποιές ιστοσελίδες επισκέπτονται οι χρήστες.

Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο δίνουν την δυνατότητα διαχείρισης των περισσότερων cookies μέσω των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies, συμπεριλαμβανομένου του πώς να δείτε ποια cookies έχουν τοποθετηθεί στον υπολογιστή σας και πώς να τα διαχειριστείτε και να τα διαγράψετε, επισκεφθείτε την σελίδα www.allaboutcookies.org .

Σε κάθε περίπτωση, κατά την πρώτη επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας σας ζητάμε να μας παράσχετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies, στο βαθμό που δεν είναι απαραίτητα για την στοιχειώδη λειτουργία της ιστοσελίδας μας.

Πληροφορίες που συλλέγουμε με αυτοματοποιημένα μέσα

Όταν επισκέπτεστε αυτή τη σελίδα, συλλέγουμε συγκεκριμένες πληροφορίες με αυτοματοποιημένα μέσα, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως cookies, web server logs και web beacons.

Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε υπηρεσίες web analytics τρίτων στην παρούσα σελίδα και τις εφαρμογές της, που διαχειρίζονται τις υπηρεσίες αυτές, χρησιμοποιούν τεχνολογίες, όπως cookies, web server logs και web beacons για να μας βοηθήσουν να αναλύσουμε το πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τη σελίδα. Οι πληροφορίες που συλλέγονται μέσω αυτών των μέσων (συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP) γνωστοποιούνται σε αυτούς τους παρόχους υπηρεσιών, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις πληροφορίες για να αξιολογήσουν τη χρήση της ιστοσελίδας.

Κατά την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας σάς ζητάμε να μας παρέχετε με θετική ενέργεια την συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία αυτή, καθώς και την χρήση των cookies όπως περιγράφονται παραπάνω.

 

Ασφάλεια και εμπιστευτικότητα των προσωπικών δεδομένων

To Athens Dental Care έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες ώστε να λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα για να διατηρήσει την εμπιστευτικότητα και την ασφάλεια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και να αποτρέψει τη διαστρέβλωση, τη βλάβη, την καταστροφή τους, αλλά και την προσβασιμότητα τους από μη εξουσιοδοτημένα τρίτα μέρη. Τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας περιλαμβάνουν τεχνολογία αιχμής. Διατηρούμε επίσης κατάλληλες διοικητικές, τεχνικές και φυσικές δικλείδες που σχεδιάστηκαν για την προστασία των προσωπικών στοιχείων που παρέχετε από τυχαία, παράνομη ή μη εγκεκριμένη καταστροφή, απώλεια, αλλοίωση, πρόσβαση, αποκάλυψη ή χρήση.

Παρόλα αυτά η εταιρεία δεν μπορεί να ελέγξει το ρίσκο που σχετίζεται με την λειτουργία του Διαδικτύου και ως εκ τούτου σας εφιστά την προσοχή στην ύπαρξη δυνητικών κινδύνων σχετικά με την χρήση και λειτουργία του.

 

Τα δικαιώματά και οι επιλογές σας

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία και με τους προβλεπόμενους εκεί περιορισμούς, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα:

  • Δικαίωμα ενημέρωσης και πρόσβασης: Έχετε το δικαίωμα να έχετε ενημέρωση και πρόσβαση στα δεδομένα που σας αφορούν.
  • Δικαίωμα διόρθωσης: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε την διόρθωση ανακριβών δεδομένων σας, τα οποία τηρούνται στα πλαίσια της παρούσας ή τη συμπλήρωση τυχόν ελλιπών δεδομένων σας.
  • Δικαίωμα διαγραφής: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε την διαγραφή των δεδομένων σας, εφόσον κάτι τέτοιο προβλέπεται με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία.
  • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων σας, εφόσον κάτι τέτοιο προβλέπεται με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία.
  • Δικαίωμα στη φορητότητα: Έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε τα δεδομένα που σας αφορούν σε συγκεκριμένη μορφή και να ζητάτε την μεταβίβαση τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον τούτο προβλέπεται στον νόμο για την εκάστοτε διενεργούμενη επεξεργασία.
  • Δικαίωμα εναντίωσης: Έχετε δικαίωμα να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των δεδομένων σας, εντός των περιορισμών που προβλέπονται στην υφιστάμενη νομοθεσία.

Προκειμένου  να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σας, καθώς και για οποιαδήποτε ενημέρωση ή διευκρίνιση σχετικά με αυτά και τις προϋποθέσεις άσκησής τους, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Athens Dental Care στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@athensdentalcare.gr . Οι εκπρόσωποί μας θα σας παρέχουν κάθε περαιτέρω ενημέρωση και καθοδήγηση για τα βήματα που χρειάζεται να κάνετε.

Περαιτέρω, με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, έχετε το δικαίωμα, εφόσον κρίνετε ότι παραβιάζεται η νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων σας, να παραπονεθείτε ενώπιον την αρμόδιας Αρχής Προστασίας Δεδομένων (για την Ελλάδα, Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα -ΑΠΔΠΧ, Λεωφ. Κηφισίας 1 – 115 23 – Αθήνα, τηλ. 210 6475600) και να υποβάλλετε σχετική καταγγελία.